Hoppa till innehåll

Avtalsförhandlingarna om nytt spårtrafikavtal skjuts upp till i höst

Tågföretagen är nu överens med alla våra motparter, Seko, Fackförbundet ST, SRAT och Sveriges Ingenjörer om att Spårtrafikavtalet förlängs med oförändrade villkor i sju månader till den 30 november 2020.

På grund av rådande läge med anledning av coronapandemin träffade parterna inom industrin den 20 mars överenskommelse om att ajournera sina avtalsförhandlingar i sju månader. Då Tågföretagen ingår i Svenskt Näringsliv och ska respektera det så kallade märket från industrins förhandlingar har vi nu träffat motsvarande överenskommelse om prolongering gällande Spårtrafikavtalet. Det innebär att inga löneökningar ska ske nu i vår och att vi kommer återuppta förhandlingarna om nytt spårtrafikavtal i höst.