Hoppa till innehåll

Bli medlem i Tåg­företagen

Som medlem i Tåg­företagen får du branschanpassat kollektivavtal, en röst i den transportpolitiska debatten och många förmåner som till exempel rådgivning i arbetsrätt, tillgång till experter inom arbetsmiljö, lönebildning och många fler områden. Tåg­företagen företräder branschen i viktiga frågor mot myndigheter, riksdag och regering. Nedan kan du läsa mer om vad ett medlemskap innebär.

Rådgivning av Sveriges främsta experter inom arbetsrätt

Som medlem får du dygnet-runt-stöd av vår kunskapsbank på webben – Arbetsgivarguiden.

I guiden får du juridisk rådgivning och snabb och aktuell information om kollektivavtal. Här har vi samlat mallar, checklistor och blanketter som du kan använda i ditt dagliga arbete. Du får svar på frågor om pension, försäkringar, lön, lagar, arbetsmiljö och allt annat som rör dig i din roll som arbetsgivare och chef.

Du kan även kontakta våra rådgivare för att få svar på frågor, via telefon eller mejl. Vår jour når du via telefon, den är öppen under dagtid och kontaktar du oss via mejl, får du svar senast dagen efter.

Beräkna medlemsavgiften

Vad kostar det?

Välj förbund och
typ av medlemskap

Alla fält är obligatoriska om inget annat anges.

Du behöver fylla i detta fält för att fortsätta
Du behöver fylla i detta fält för att fortsätta

Beräkna medlemsavgiften

Vad kostar det?

Ange företagsuppgifter

Alla fält är obligatoriska om inget annat anges.

Du behöver fylla i detta fält för att fortsätta

Beräkna medlemsavgiften

Beräknad medlemsavgift

{{ selectedOrganizationName }}

{{ selectedProductName }}
Medlemsavgift inkl. serviceavgift*
{{ formatSum.format(fees.base.Fee) }}
Moms
{{ formatSum.format(fees.base.Vat) }}

* Detta är en summerad total som delvis är momsbelagd samt avdragsgill

Total ex. moms
{{ formatSum.format(fees.total.Fee) }} / år
Total inkl. moms
{{ formatSum.format(fees.total.Fee + fees.total.Vat) }} / år

Branschspecifik kunskap är viktig

Den svenska modellen är central för att svenska företag ska stå starka i den globala konkurrensen. I centrum står kollektivavtalen och märket. Det säger Pierre Sandberg, förbundsdirektör för Tågföretagen.

Pierre Sandberg, förbundsdirektör Tågföretagen
Pierre Sandberg, förbundsdirektör Tågföretagen

Tågföretagen, Almega och Svenskt Näringsliv

Som medlem i Tågföretagen får du tre starka krafter i en. Ditt företag får inte bara stöd av Tågföretagen, utan också av Almega och Svenskt Näringsliv – som vår bransch- och arbetsgivar­organisation är en del av.

Intresseanmälan

Vill du veta mer?

Allt du behöver göra är att fylla i uppgifterna i intresseanmälan och klicka på ”Skicka in”. Då har vi ett underlag för ett första samtal och kommer inom kort att kontakta dig. Intresseanmälan innebär inte att du ansöker om medlemskap utan är första steget mot medlemskap.

När du fyller i formuläret godkänner du att vi behandlar dina personuppgifter, så att vi kan återkoppla till dig med rätt information. Men du kan vara helt lugn – med vår dataskyddspolicy är du i trygga händer.

När du har skickat in din intresseanmälan tar vi kontakt med dig för att gå igenom mer i detalj möjligheter och skyldigheter med kollektivavtalet, vilken service du kan få och vad det kostar att vara medlem.

Efter kontakten skickar du in en formell ansökan. Den sker digitalt. Vi går sedan igenom din ansökan och är allt i sin ordning bekräftar vi medlemskapet. Då får du ditt medlemsnummer och kan logga in i Arbetsgivarguiden och börja nyttja dina medlemsförmåner.

Alla fält är obligatoriska om inget annat anges.

  • Organisationsnummer saknas eller är felaktigt. Om ni inte har ett svenskt organisationsnummer, skicka istället en manuell intesseanmälan till intresseanmalningar@almega.se