Hoppa till innehåll

Avtalsrörelsen återupptas

Den 19 oktober återupptar Tågföretagen förhandlingarna om nytt kollektivavtal för branschen. I våras växlade vi yrkanden med våra motparter Seko, ST, SRAT och Sveriges Ingenjörer men förhandlingarna avbröts i mars på grund av coronapandemin och avtalet prolongerades till och med den 30 november.

Tågföretagens mål med avtalsförhandlingarna

Tågföretagens övergripande mål i avtalsförhandlingarna är att uppnå villkorsförändringar som stärker det centrala avtalets ställning som verksamhetsanpassat kollektivavtal för tågföretag med mer verksamhetsanpassade arbetstidsregler och minskad administration.

Så länge förhandlingarna pågår kommer information om detaljer i förhandlingarna vara mycket sparsam till medlemsföretagen.

Läs mer om hur en avtalsrörelse går till