Hoppa till innehåll

Arriva Sverige AB och Seko har träffat en överenskommelse avseende Pågatågen. Överenskommelsen innebär att Arriva och Seko har förlikat de tvister man haft i AD och nu kan lägga en konfliktfylld period bakom sig.

− Det är glädjande att Arriva och Seko nu är överens i dessa konflikter som pågått under en längre tid. Nu råder samförstånd och enighet i relationen mellan arbetsgivare och fackförbund, säger Pierre Sandberg, förbundsdirektör Tågföretagen.

Överenskommelsen omfattar flera punkter som till exempel:

  • Förlikning av två mål i Arbetsdomstolen avseende tidiga turer och införandet av kundvärdsrollen.
  • Arriva betalar i samband med förlikningen en betydande ekonomisk kompensation till Sekos medlemmar.
  • Seko kommer att återkalla tvisterna.

Läs hela nyheten från Arriva

Foto: Elisabeth Stengaard.