Hoppa till innehåll
Regeringen och samarbetspartierna, C och L, har presenterat tre departementsutredningar med förslag till lagförändringar utifrån arbetsmarknadens parters LAS- och omställningsöverenskommelse. ”Utredningarna öppnar för efterlängtade förändringar som kommer att gynna Sverige”, säger Stefan Koskinen, arbetsgivarpolitisk chef på Almega.

– Det är glädjande att vi nu tar ett viktigt steg närmare införandet av parternas överenskommelse kring LAS. Nu finns de tekniska lösningarna på plats för att politiken ska kunna leverera sin del av överenskommelsen, säger Stefan Koskinen, arbetsgivarpolitisk chef på Almega och en av Svenskt Näringslivs representanter under förhandlingarna sedan de inleddes våren 2019.

De tre nu offentliggjorda utredningarna handlar om förändringar på tre områden: Lagen om anställningsskydd (LAS), ett nytt omställningsstudiestöd för den som arbetat i åtta år och en ny statlig omställningsorganisation för anställda i företag utan kollektivavtal.

Läs mer om förändringarna på almega.se:

Viktiga steg mot en reformerad arbetsmarknad