Hoppa till innehåll

Connecting Europe Express

Tåget Connecting Europe Express anländer till Sverige den 1 oktober via Öresundsbron och passerar Malmö och Linköping på sin väg upp till Stockholm. Resenärer på tåget är EU-kommissionärer, högre tjänstemän, representanter för CER, journalister och andra inbjudna gäster.

Fredag 1 oktober

Webbinarium: godstransporter bidrar till att binda samman Sverige med kontinenten!

I samband med att Connecting Europe Express kommer till Sverige och rullar in i Malmö bjuder Trafikverket tillsammans med Jernhusen in till ett digitalt event under en timme då vi fokuserar på godstransporter och hur vi binder samman Sverige med kontinenten. Deltar gör förutom två viktiga aktörer i syd även styrelseordföranden i Scandinavian Mediterranean Corridor, tillika vice president i RailNet Europe.

Webbinariet pågår kl 10.30-11.30 på skype. Läs mer och anmäl dig här

Kl 12.40 Connecting Europe Express ankommer till Malmö C

Kl 13.19 Connecting Europe Express avgår från Malmö C

Kl 19.47 Connecting Europe Express ankommer till Stockholm C

Lördag 2 oktober

Kl 9.15-12.45 står Connecting Europe Express på spår 10, centralstationen i Stockholm. Det finns möjlighet att gå ombord på tåget och besöka en utställning om järnvägens utveckling och positiva påverkan för oss som EU-medborgare.

Kl 10-12.30 Samtals seminarium om viktiga järnvägsfrågor. Samtal 1: Missing links i EU:s järnvägsinfrastruktur och samtal 2: EU-reglering på spåret. Samtalet arrangeras av Botniska korridoren, Byggföretagen, Mälardalsrådet och Tågföretagen. Läs mer

Kl 13.07 Connecting Europe Express avgår

Connecting Europe Express ska besöka 26 länder och mer än 40 städer på sin resa genom Europa. Resan startar den 2 september från Lissabon och avslutas den 7 oktober i Paris. Läs mer om Connecting Europe Express

Connecting Europe Express är en del av European Year of rail, Europeiska järnvägsåret

Det finns i nuläget inga bokningsbara tillfällen för den här aktiviteten.

Välj tillfälle

Pris

Kostnadsfritt

Boka
Intresseanmälan
Har du frågor om aktiviteten?
Hör av dig

{{ contact.name }}

{{ contact.title }}

{{ contact.phone }} {{ contact.cellphone }} {{ contact.email }}