Hoppa till innehåll
I mars tillträder Elin Kämpe rollen som ny vd för pendeltågens underhållsbolag Emtrain. Emtrain samägs av MTR Pendeltågen AB och EuroMaint AB. Emtrain har i uppdrag att underhålla pendeltågens fordonsflotta fram till och med år 2026 och ansvarar för allt förebyggande och korrigerande underhållsarbete för alla fordon. Underhållet sker på de tre depåerna som ägs av SL i Bro, Älvsjö och Södertälje. Emtrain ansvarar även för fordonsförvaltningen och planering och uppföljning av alla åtgärder som sker i depåerna samt underhåll av verkstadsutrustning.

Det är en intressant och stimulerande utmaning som väntar härnäst för Elin och hon ser fram emot sin nya roll som VD för Emtrain.

− Det ska bli väldigt roligt att jobba i en så oerhört intensiv och för järnvägen viktig verksamhet som Emtrain. Pendeltågen i Stockholm står för en stor och högprofilerad del, av de tågresor som genomförs varje dag och det är ett oerhört stort ansvar att se till att pendeltågen rullar och att stockholmarna kommer dit de ska, i tid.

Elin har en lång bakgrund inom järnvägen och har under flera år arbetat med fordons- och underhållsfrågor både på SJ, Veolia och Infranord och nu senast hos oss på en mer strategisk nivå hos Branschföreningen.

Från Tågoperatörerna och våra medlemsföretag önskar vi Elin ett stort lycka till!