Hoppa till innehåll
Lina Lagerroth började jobba på Tågoperatörernas kansli den 4 mars. Hon ska, tillsammans med vd Björn Westerberg och policyansvarige Gustaf Engstrand, arbeta med branschföreningens påverkansarbete i Sverige och EU.

Lina kommer närmast från SJ AB där hon arbetat som senior projektledare på dess centrala projektkontor sedan 10 år tillbaka. Lina har drivit många strategiska projekt, så som utredningar kring möjlighet för SJ att expandera och köra nattåg till Bryssel, köp av nya snabbtåg samt utredning och upphandling av komfortuppgradering av SJ2000 för att livtidsförlänga fordonet. Nu senast ansvarade Lina för upphandling av nytt planeringssystem samt även införandet av SJ:s nya planeringssystem med dess tillhörande processer och roller.

Sedan tidigare har hon erfarenhet av förändringsarbete och projekt från Eniro, DHL samt Ericsson AB.

– Jag ser fram emot att arbeta med framtidens järnväg inom branschföreningens påverkansarbete, säger Lina Lagerroth.