Hoppa till innehåll

Inom Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS, pågår ett arbete med att attrahera unga elever och studenter att välja en framtid i järnvägsbranschen. JBS medlemsföretag arbetar tillsammans och deltar i ett antal aktiviteter under året. Nu vill vi bli fler och söker medarbetare som vill vara ambassadörer för järnvägsbranschen.

Syftet med ambassadörskapet är att verka för att synliggöra järnvägsbranschen och våra yrken bland unga, huvudsakligen studerande och målet är att vi ska få fler unga att välja en framtid inom järnvägsbranschen.

Arbetet sker genom samarbeten med Framtidståget, Arbetsmarknadskunskap och högskolor då branschens ambassadörer medverkar.

Vad gör en ambassadör?

Du är under 35 år och medarbetare i järnvägsbranschen.

Att vara ambassadör för järnvägsbranschen ger dig en möjlighet att inspirera ungdomar med din berättelse om ditt yrkesval och vad som gjorde att du valde att arbeta med tåg och järnväg. Det gör du genom att träffa unga elever och studenter på de event där vi deltar och prata om järnvägsbranschens många möjligheter och spännande yrken. Att kunna bjuda på sig själv och sin väg till jobb i branschen är något som intresserar eleverna.

Som ambassadör får du en förfrågan att delta på våra event någon eller några gånger per år, beroende på vilken ort som eventet anordnas. En intressant och kul kompetensutveckling för dig och en fin möjlighet för studenterna att få träffa en engagerad person från arbetslivet.

För inspiration, ökad samhörighet och kompetensöverföring mellan ambassadörerna i branschen ordnar JBS inspirationsträffar en gång per år.

Är du intresserad?

Är du intresserad eller har en kollega eller medarbetare som du tror skulle passa som ambassadör för järnvägsbranschen så tveka inte att höra av dig till Linda Ekholm, Tågföretagen