Hoppa till innehåll

Punktlighetsarbetet ska fortsatt ha hög prioritet inom Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Det var styrelsen tydlig med på senaste styrelsemötet. Styrelsen uttalade även en tydlig ambition om att branschen ska lyfta punktligheten upp till 95 procent vilket innebär att arbetet inom Tillsamman för tåg i tid, TTT, inte kan stanna av.

Inriktningen för TTT:s, arbete 2022 kommer bland annat handla om dataplattform och datadelning där det finns planer på en pilot på dataplattform, med syftet att kunna samla in, analysera och sprida data för att hantera branschens gemensamma behov.

Tack för gott samarbete, Håkan Sjöström

Vi vill passa på att tacka Håkan Sjöström, TTT:s exekutiva ledningsgrupp, som nu går i pension, för gott samarbete. Håkan Sjöström har genom sin gedigna erfarenhet och sitt systematiska arbetssätt varit en stor tillgång för oss på Tågföretagen. Att han generöst delar med sig av sin kunskap är något vi har uppskattat mycket. I senaste avsnittet av Järnvägspodden berättar Håkan Sjöström mer om sina 47 år inom branschen.

Välkommen Pelle Andersson till exekutiva ledningsgruppen

Pelle Andersson, från Green Cargo, känner vi väl genom allt arbete han gör för Tågföretagens medlemmar i olika arbetsgrupper. Vi vill hälsa dig välkommen till exekutiva ledningsgruppen och vi ser fram emot att fördjupa vårt samarbete även här. Pelle Andersson har gedigen järnvägserfarenhet från både SJ och Green Cargo och en bra representant för branschen. Läs mer

TTT:s tematräffar i höst

TTT fortsätter med tematräffar även under hösten. Det har varit en uppskattad mötesform med 60–70 deltagare varje gång. Här kan du läsa mer om höstens tematräffar som bland annat kommer handla om vädrets påverkan på punktlighet, innovativa lösningar och datadelning.