Hoppa till innehåll

Vill du vara med och skapa förutsättningar för en hållbar samhällsutveckling? Vill du arbeta för en kraftfull bransch som utvecklar Sverige? 

Tågföretagen är ett bransch- och arbetsgivarförbund som företräder ett sjuttiotal medlemsföretag med närmare 17 000 medarbetare. Vi agerar som branschsammahållande kraft för en av framtidens viktigaste branscher – järnvägen och dess tillhörande verksamheter.  Frågeställningarna varierar och har rejäl spännvidd; klimat- och transportpolitik, näringslivsfrågor, infrastruktur, arbetsgivarfrågor, strategi och taktik är vardagsmat för Tågföretagen, som ingår i Almega och sfären Svenskt Näringsliv.

Vi söker nu en ny kollega till vårt kansli som vill vara med på vår fortsatta resa i en roll som junior näringspolitisk expert.  Då detta är en ny roll finns goda möjligheter att påverka såväl arbetsinnehåll, utformning som ansvarsområden men som ingångsvärde är vår tanke att den vi söker ska stötta kansliets seniora experter i de dagliga arbetsuppgifterna men också ansvara för att driva egna initiativ och påverkansprocesser.

I arbetet ingår allt ifrån vissa administrativa uppgifter till att förbereda informations- och beslutsunderlag i strategiska och taktiska frågor som berör Tågföretagens medlemmar.  Vidare innefattar arbetet att följa utredningar samt bygga upp och vårda nätverk bland medlemsföretag, beslutsfattare och myndigheter. Som expert hos oss får du nytta av din förmåga att prioritera och snabbt sätta dig in i nya komplexa frågeställningar. Tillsammans med de andra experterna kommer du att driva på utvecklingen av medlemsföretagens prioriterade frågor.

Vi söker dig som:

  • Har en högskoleutbildning inom ekonomi/management, samhällsvetenskap, juridik eller liknande.
  • Är driven och har förmåga att leda ditt eget arbete på ett effektivt sätt. Du har lätt för att skifta fokus och balansera mellan kort och lång sikt.
  • Är kommunikativ och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både engelska och svenska.
  • Har god digital kompetens

Vidare är det meriterande om du har ett intresse och erfarenhet för järnväg och klimatfrågan, det politiska landskapet och EU:s processer.

Vi lägger stor vikt vid rätt personliga egenskaper för rollen. Eftersom Tågföretagen präglas av en prestigelös, kunnig och engagerad företagskultur är det viktigt att även du kan identifiera dig med detta. Förutom att du är driven och har lätt för att arbeta tillsammans med andra så har du inga problem att ta tag i det som behövs, oavsett om det handlar om uppgifter av enklare karaktär eller av större komplexitet.

Stämmer ovanstående in på dig? Hos oss får du (utöver trevliga kollegor) tillgång till ett stort nätverk och inflytande över hur du utför dina arbetsuppgifter. Dessutom arbetar du med frågor som engagerar på allvar. Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är placerad i Stockholm. Vi är en flexibel arbetsplats, som tror på en växelverkan mellan fysisk närvaro på kontoret och på distansarbete.

Sista ansökningsdag 11 februari 2022.

Vill du bli vår kollega?

Låter det spännande? Läs mer och ansök här