Hoppa till innehåll

Uppskjuten strejk inom spår­trafiken

Tågföretagen är positiva till att fackförbundet Seko nu skjuter upp sina varslade stridsåtgärder. Det innebär att strejken som skulle bryta ut i eftermiddag nu skjuts till måndag. Förhandlingarna fortsätter under helgen för att hitta en gemensam lösning och ett nytt kollektivavtal för spårtrafiken.

– Förhandlingarna har pågått i flera månader, nu senast med hjälp av oberoende medlare. Tågföretagen har varit samarbetsinriktade under hela processen och kommit med nya, konstruktiva förslag för att komma vidare. Vi är övertygande om att vi tillsammans kan lösa de utmaningar som finns i branschen. Men det kräver att vår motpart har samma målsättning och tar ansvar så att vi kan teckna ett nytt kollektivavtal för spårtrafiken, säger Pierre Sandberg, förbundsdirektör på Tågföretagen.