Hoppa till innehåll

”Det är en stor familj oavsett om du är kund, leverantör eller konkurrent så känner alla varandra.”

Järnvägscollege inleder i januari ett arbete för att skapa en gemensam branschstandard för tågteknikerutbildningen. Inom ramen för detta arbete träffar vi en rad olika personer från branschen, allt ifrån verkstadspersonal till personer på ledningsnivå. Detta för att få en bättre bild av vilka utmaningar som behöver lösas och hur de själva ser på sin bransch, dess kompetensförsörjning och framtid.

Tillsammans med Järnvägsklustret i Västerås stad besökte Järnvägscollege Alstom där träffade vi Glenn Holmström som är produktionschef. Förutom ett besök i verkstaden fick vi också chans att ställa några frågor.

Välkommen på samrådsmöte

Den 26 januari bjuder vi in till ett samrådsmöte för vårt kommande arbete med en branschstandard för tågteknikerutbildningen. Vill du veta mer? Ta kontakt med andreas.pernblad@trafikverket.se