Hoppa till innehåll

Färdplan mot Vision 2050

På seminariet ”Transportsystemet för oss närmare – Sverige växer med järnvägen” den 28 juni under Almedalsveckan, presenterar en samlad järnvägsbransch förslag på första steget i en färdplan till Vision 2050. Moderatorer är Esbjörn Wahlberg från MTR och Gustaf Engstrand från Tågföretagen.

Seminariet spelades in för de av er som missade det eller inte var på plats i Almedalen.

Visionen är en bra början som enade oss som bransch. Nu arbetar vi vidare på en betydligt mer konkret färdplan som vi är stolta att visa första utkastet på i Almedalen. Vi har redan en lång lista på lågt hängande frukter som ger snabba förbättringar i järnvägssystemet. Men vi har också diskuterat strukturer och angreppssätt som snabbt kan föra oss vidare mot 2050 och ett Sverige som växer med järnvägen.

På seminariet träffar du bland många andra Andreas Carlson (KD), bostads- och infrastrukturminister, Roberto Maiorana, generaldirektör Trafikverket, Monica Lingegård, vd SJ, Bertrand Gryspeert, vd Vossloh Switch Systems, Pierre Sandberg, förbundsdirektör Tågföretagen, Tina Petersson Lind, vd Ikea Älmhult, Henrik Dahlin, vd Green Cargo, Carina Sammeli, kommunstyrelsens ordförande Luleå, Maria Signal Martebo, vd Alstom Transport Sverige, Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen och Caroline Åstrand, vd MTR Nordic.

Tid och plats

28 juni kl 9–11 på Samhällsbyggararenan, Donnersgatan 6, Visby.
Läs mer i Almedalsprogrammet: https://almedalsveckan.info/program/70892