Hoppa till innehåll

Färden mot vision 2050 är påbörjad

Under två timmar på förmiddagen fylldes lokalen på Samhällsbyggararenan i Almedalen med fantastiska föreläsare och engagerad publik. Som en enad järnvägsbransch presenterade vi tillsammans en gemensam färdplan som sträcker sig fram till 2050.

Här kan du se seminariet från Almedalen i sin helhet.

Visionen som är framtagen inom Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS, är en bra början som enade oss som bransch. Det finns redan en lång lista på lågt hängande frukter som ger snabba förbättringar i järnvägssystemet. Färdplanen innehåller aktiviteter och angreppssätt som snabbt kan föra oss vidare mot 2050 och ett Sverige som växer med järnvägen.

På seminariet deltog bland många Andreas Carlson (KD), bostads- och infrastrukturminister, Roberto Maiorana, generaldirektör Trafikverket, Monica Lingegård, vd SJ, Bertrand Gryspeert, vd Vossloh Switch Systems, Pierre Sandberg, förbundsdirektör Tågföretagen, Tina Petersson Lind, vd Ikea Älmhult, Henrik Dahlin, vd Green Cargo, Carina Sammeli, kommunstyrelsens ordförande Luleå, Maria Signal Martebo, vd Alstom Transport Sverige, Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen och Caroline Åstrand, vd MTR Nordic.

Seminariet den 28 juni arrangerades av Tågföretagen tillsammans med Swedtrain, Train & Rail, Järnvägsbranschens Samverkansforum, JBS, och Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer.