Hoppa till innehåll

Arbetsrätt

I rollen som arbetsgivare finns det lagar och kollektivavtal att förhålla sig till, arbetsrätten. Som medlem i Tågföretagen får du hjälp och stöd genom vår kunskapsbank Arbetsgivarguiden där du hittar mallar, checklistor och svar på dina arbetsgivarfrågor. Du kan också få rådgivning av våra avtalsexperter och förhandlare. Tågföretagen är en del av Almega.

Kollektivavtal spårtrafik

Bransch­avtalet Spårtrafik är ett centralt avtal som Almega har träffat med sina motparter Seko, ST, SRAT (före detta Saco-förbundet Trafik & Järnväg) och Sveriges Ingenjörer. Avtalet gäller för företag som utför spårbundna transporter eller därtill understödjande verksamhet som tillhör Tåg­företagen. Med detta avses företag som utför person- eller godsbefordran på spår och företag som utför service och/eller andra uppgifter som syftar till att kärnverksamheten, det vill säga att person- och godsbefordran fungerar.

Arbetsgivarguiden

Arbetsgivarguiden hjälper dig att göra rätt i djungeln av avtal, lagar och praxis som gäller på den svenska arbetsmarknaden.

I arbetsgivarguiden hittar du:

  • Steg för steg-guider
  • Kollektivavtal
  • Mallar

Har du frågor? Våra experter hjälper dig i arbetsgivarjouren

Våra utbildningar håller dig uppdaterad! Bli en bättre arbetsgivare

Pierre Sandberg

Förbundsdirektör

Stockholm

+46 8 762 69 22 +46 73 841 84 92 E-post

Läs mer