Hoppa till innehåll
Lokförarutbildningen följer regeringens rekommendationer att ha den teoretiska delen av utbildning som distansutbildning. När det gäller lärande i arbete, LIA, har vissa elever fortfarande har möjlighet att genomföra sin arbetsplatsförlagda praktik, trots det förändrade läget.

Myndigheten för Yrkeshögskolan återkommer med information om vad det innebär för pågående lokförarutbildningar att elever inte får ihop tillräckligt med LIA-timmar under sin utbildning. Vi följer situationen framåt och har regelbundna möten med skolorna.

När läget har stabiliserats behöver skolorna och företagen i branschen träffas och se hur vi kan lösa de LIA-perioder som inte har kunnat genomföras.

Kontakt

Om det sker förändringar i redan planerade LIA-perioder kontakta omgående skolorna.

Jens Fredriksson, TCC

Martina Gynther, Protrain

Jan-Olof Jonsson, Trafikverksskolan

Thomas Gustafsson, Nässjöakademin

Camilla Rost, MTR