Hoppa till innehåll
DEBATT. Politisk prestige och enorma resurser har plöjts ned i ERTMS som framtidens signalsystem. Vi menar att projektet kräver eftertanke från politiskt håll. Det skriver Ted Söderholm, ordförande, Tågföretagen, tillsammans med Kristoffer Tamsons (M) och Transportföretagens ordförande Björn Alvengrip i en debattartikel på altinget.se.

Den 18 augusti 2020 lyfte trafikutskottets ordförande Jens Holm (V) frågan om utrullningen av nästa generations signalsystem till infrastrukturminister Tomas Eneroth (S). Frågan – som inte är den första som ställts på detta tema till en sittande infrastrukturminister – tar upp systemrisker och hotet mot järnvägens totala funktionalitet. Mot bakgrund av gällande tidplaner är det helt nödvändigt att regeringen snarast tar tag i frågan.

Läs hela debattartikeln på altinget.se