Hoppa till innehåll

Bangårdarna är själva navet som våra godstransporter kretsar kring. Här läggs också grunden för punktligheten på järnvägen. Går något snett märks det direkt. Ett Tillsammans för tåg i tid-projekt (TTT) tittar därför på hur kvalitetsarbetet kan blir mer enhetligt för att öka både punktlighet och säkerhet.

– Det går inte överskatta vikten av en hög och pålitlig punktlighet för att transportköpare över tid ska välja järnvägslösningar för sina produkter. Och det är ju det vi alla järnvägare vill, att fler ska välja järnvägen – inte bara av miljöskäl utan för att det också ses om en garant för att gods kommer fram punktligt! Säger Peter Hysing, projektledare från Green Cargo.

Projektet ska resultera i ett förslag på en metod för hur ett systematiskt och synkat punktlighetsarbete över organisationsgränser på bangårdarna kan etableras. Fokus är på bangårdarna i Malmö, Ånge och Hallsberg. Från Tågföretagen sitter Lina Lagerroth med i styrgruppen för projektet.

Läs mer om projektet på TTT:s hemsida.