Hoppa till innehåll

Medlare utsedda för fortsatta samtal

I går varslade Seko om konflikt efter att tidigare lämnat förhandlingarna inom spårtrafiken. Ett beklagligt beslut enligt Tågföretagen som dock välkomnar att medlare nu utsetts. ”Vi ser fram emot att återuppta dialogen med Seko”, säger Pierre Sandberg, förbundsdirektör på Tågföretagen.

Varslet om konflikt från fackförbundet Seko omfattar cirka 1 200 medlemmar runt om landet. Dessa kan komma att tas ut i strejk i tre etapper med start den 11 maj, om inte ett nytt avtal kommer på plats.

– Vi hade gärna fortsatt förhandlingarna. Men samtidigt som vi har lagt fram en rad konkreta förslag på lösningar har Seko inte vikit en millimeter från sina initiala yrkanden. Och sedan lämnar de förhandlingarna. Det är inte så man förhandlar, säger Pierre Sandberg, förbundsdirektör på Almega Tågföretagen.

Nu har Medlingsinstitutet utsett de medlare som ska kliva in i processen för att försöka få parterna att nå en överenskommelse. Medlare blir Gunilla Runnquist, tidigare bland annat förhandlingschef för Lärarförbundet, Bengt Huldt, tidigare bland annat vd för Stål- och metallarbetsgivarna och Gerald Lindberg, tidigare andre ordförande i Livsmedelsarbetareförbundet.