Hoppa till innehåll

Den 13 februari träffades ett 30-tal medarbetare från olika företag i järnvägsbranschen hos Bombardier i Marievik, Stockholm, för att få en kickstart in i sitt kommande arbete som ambassadör.

Inspirationsdagen är en del av Järnvägsbranschens samverkansforums, JBS, gemensamma attraktivitetsarbete som syftar till att attrahera elever och studenter att välja en framtid inom järnvägsbranschen.

På plats i Marievik fanns även representanter från Arbetsmarknadskunskap som berättade om hur unga ser på arbete och teknik och hur en som ambassadör kan hitta en bra nivå i samtalet för att nå ut med sitt budskap.

Ambassadörsåret inleds med den här inspirationsdagen där deltagarna får en introduktion till det kommande arbetet. De får möjlighet att lära känna varandra för att lära mer om bredden av yrken i järnvägsbranschen.

− Det var en intressant blandning av folk och yrken på plats, säger Björn Grönberg, Green Cargo.

Under dagens fanns det även tid för ambassadörerna att nätverka, knyta kontakter och utbyta erfarenheter. För flera ambassadörer blev det tydligt hur bred och spännande bransch vi verkar inom och att det finns många fler yrken än man trott.

Flera av Tågföretagens medlemmar fanns representerade såsom Green Cargo, Transdev, SJ, Euromaint och Hector Rail tillsammans med Trafikverket, Bombardier, Infranord med flera.

Våra ambassadörer

Under inspirationsdagen passade vi på att intervjua två av årets ambassadörer Susanne von Wachenfeldt, tågvärd på Transdev och Björn Grönberg, instruktör och lokförare på Green Cargo. Du kan läsa mer om vad Susanne och Björn tycker om sina yrken och hur det är att jobba i branschen.

Är du intresserad av att vara ambassadör för järnvägsbranschen eller har en kollega eller medarbetare som du tror skulle passa för uppdraget så tveka inte att höra av dig till Linda Ekholm, Tågföretagen.