Hoppa till innehåll
Madeleine Raukas har valts till Tågföretagens vice ordförande. Till vardags är hon tf vd och koncernchef vid SJ AB.

− Det är tydligt att järnvägens framgång under de senaste åren är starkt förknippat med samverkan och ökad tillit inom branschen. Därför tycker jag det är extra roligt att få förtroendet och att väljas till vice ordförande i Tågföretagen. Det vi gör tillsammans är en viktig funktionsförutsättning för ett hållbart samhälle, inte minst ur aspekten klimatsmart. Det är vi, tillsammans med Trafikverket och dess entreprenörer, som utgör järnvägens ekosystem och det kan bara bli bättre genom samarbete och samverkan, säger Madeleine Raukas.

Kort om Madeleine Raukas

SJ:s tf vd och koncernchef Madeleine Raukas har i många varit chef för den största divisionen inom SJ AB Trafik & Service. Med sju år vid SJ är Madeleine förankrad inom både organisationen och externt, då hon haft roller i såväl Samtrafiken som i Branschorganisationen för spårtrafik samt har många kontakter med Trafikverket och Jernhusen. Madeleine Raukas har tidigare haft roller som vice vd i Storstockholms Lokaltrafik (SL) och som vd för SAS Ground Service Sverige.