Hoppa till innehåll

Hur ser de som nya i branschen på de utmaningar som järnvägen står inför? Pierre Sandberg nytillträdd förbundsdirektör Tågföretagen och Monica Lingegård SJ:s nya vd intervjuas i senaste avsnittet av Järnvägspodden när de nu kör sex specialavsnitt med temat i pandemins spår.

När smittspridning och reserekommendationer sätter käppar i hjulen för JBS konferens har Järnvägspodden istället en serie specialavsnitt där hela JBS styrelse bjuder på reflektioner, besked och spaningar. Järnvägspodden träffat samtliga tio styrelsemedlemmar. Resultatet har blivit sex fristående samtal om de utmaningar och möjligheter järnvägsbranschen tänker sig hantera gemensamt, vikten av samverkan och järnvägens roll i en grön återstart. Utifrån sina olika perspektiv bjuder styrelsen på personliga reflektioner, konkreta besked och spännande spaningar – både kring den besynnerliga tid som flytt och den något osäkra framtid som väntar.

Här kan du lyssna på podden eller så finns den i din vanliga poddspelare.

I nästa vecka kommer övriga fem avsnitt där följande personer deltar: Ted Söderholm, vd Green Cargo och ordförande i Tågföretagen, Kerstin Gillsbro, vd Jernhusen, Lena Erixon, Trafikverkets generaldirektör, Robert Röder, Järnvägsentreprenörernas ordförande, Helena Leufstadius, vd Svensk kollektivtrafiks, Roberto Maiorana, chef för verksamhetsområde Trafik Trafikverket, Linus Eriksson, trafikdirektör Skånetrafiken, Björn Asplund, ordförande Swedtrain, och Kent Johansson, ordförande JBS.

JBS, Järnvägsbranschens samverkansforum årliga konferens, som skulle ha gått av stapeln 18 september har senarelagts till våren 2021.