Hoppa till innehåll

”Första året med Tågföretagen” – det var temat på årsmötet den 12 maj som förutom själva årsstämman också hade ett kort konferensprogram med både tillbakablickar från året men också vad som händer den närmaste tiden.

Första året som ett eget arbetsgivar- och branschförbund har varit händelserikt. Coronapandemin har påverkat branschen mycket, särskilt persontrafiken har sett historiskt stor ekonomisk påverkan. Pierre Sandberg tillträdde som förbundsdirektör i april, mitt under pandemin. Kansliet har liksom många av medlemsföretagen haft krisberedskap och har jobbat på uppstuds. Nu ser man fram emot att börja försiktigt hoppas ett mer långsiktigt perspektiv på verksamheten där planeringen av en grön återstart kommer att vara ett viktigt område.

Under årsmötet presenterade Linda Ekholm det senaste inom arbetet med kompetensförsörjning, Björn Westerberg om pandemiläget och påverkan, Lina Lagerroth om samverkan med Trafikverket och Gustaf Engstrand om infrastrukturpropositionen samt aktuella EU-teman. Du kan ta del av presentationen här.

Styrelsen fick förnyat förtroende

Styrelsen fick förnyat förtroende med Ted Söderholm, Green Cargo, fortsatt som ordförande. Gunnar Wulff, ordförande i valberedningen kommenterade att fokus har varit på kontinuitet i det nya förbundet.

Övriga personval

Föreningen Svenskt Näringslivs styrelse​: Ted Söderholm, Green Cargo

Almegas styrelse​: Ted Söderholm, Green Cargo, och Madeleine Raukas, SJ AB.

Valberedning och ordförande i valberedning​: Gunnar Wulff, ordförande, Peder Wadman och Gunnar Alexandersson.