Hoppa till innehåll

I måndags fick vi förstärkning på kansliet med Elvira Sofiċ. Elvira ska jobba som näringspolitisk expert på Tågföretagen.

Elvira kommer närmast från Landskrona stad där hon arbetade med kulturfrågor som nämndsekreterare. Hon läste statsvetenskap i Växjö och efter studierna arbetade med politiska frågor inom olika områden på svenska ambassaden i Bosnien. Hon har ett stort intresse för järnvägsbranschen, klimat- och miljöfrågor samt samhällsutveckling i sin helhet. Bland de första arbetsuppgifterna blir att skriva ett remissvar om breddad ekobonus som ska skickas in i början på augusti.

− Jag ser mycket fram emot att få vara med och bidra till utvecklingen av järnvägen, säger Elvira Sofiċ.

Bildtext: På sin första arbetsdag deltog Elvira på lansering av programförklaringen för kollektivtrafiken den 20 juni tillsammans med medlemsföretag och företrädare för Svensk Kollektivtrafik, Sveriges Bussföretag och Tågföretagen. På bilden syns också Kristoffer Tamsons, trafikregionråd i Region Stockholm och ordförande i Svensk Kollektivtrafik.