Hoppa till innehåll
Andreas Carlson, infrastruktur- och bostadsminister, på scen på Järnvägsdagen

Ministermöten och medarrangör till Järnvägs­dagen

I veckan har vi haft ett möte med vår nya bostads- och infrastrukturminister Andreas Carlson (KD). Detta var Tågföretagens första bilaterala möte med statsrådet och fokus låg framför allt på att lära känna varandra. Vi diskuterade våra prioriterade frågor och utmaningar. Ett exempel på tema som diskuterades med ministern är balanserade avtalsvillkor visavi Trafikverket samt de utmaningar som framför allt godstrafiken möter i Danmark.

Andreas Carlson kommer även att närvara på European Railway Awards den 31 januari i Bryssel. Delar av kansliet kommer också att vara på plats och vi ser fram emot detta.

I veckan har det också varit branschmöte på – det numera nya – Landsbygds- och infrastrukturdepartementet. Mötet fokuserade främst på det svenska EU-ordförandeskapet och viktiga förhandlingar som kommer att ske under kommande månader, bland annat gällande EU:s transportnätverk (TEN-T-nätet). En positiv överraskning var att Andreas Carlson tittade förbi mötet och tog en fika med branschen.

Järnvägsdagen 29 november 2023

Den 29 november är det dags för vår stora branschdag Järnvägsdagen i samarbete med Swedtrain. Vi har redan dragit i gång planeringen och erbjuder nu er att bli medarrangörer!

Som medarrangör får ni möjlighet att bidra till konferensen och ta del av ett antal förmåner. Det är dock först till kvarn som gäller, så skynda er att svara! Läs mer om medarrangörskapet.