Hoppa till innehåll
Idag den 2 september kl 15.51 avgår tåget Connecting Europe Express från Lissabons Oriente station. Tåget beger sig ut på en fem veckor lång resa och avslutar i Paris den 7 oktober.

Tåget kommer till Sverige den 1–2 oktober där Tågföretagen tillsammans med hela branschen välkomnar tåget och dess resenärer.

– Järnvägen har format vår gemensamma historia, men järnvägen är också Europas framtid som kan mildra klimatförändringarna och stärka ekonomin efter pandemin samtidigt som vi bygger en koldioxidneutral transportsektor. Connecting Europe Express kommer under de närmaste veckorna att vara en rullande konferens, laboratorium och forum för debatt om hur vi ska göra järnvägen till det självklara valet för resenärer och godsköpare. Vi hoppas på ett varmt välkomnande på din station, säger Adina Vălean, EU-kommissionären för transporter.

– När CEE kommer till Sverige siktar vi på att anordna ett rullande mingel där den svenska järnvägsbranschen ges tillfälle att diskutera viktiga framtidsfrågor med beslutsfattare från EU. Vi tänker både påminna om bristen på driftskompatibilitet mellan vissa delar av Europas järnvägsnät, men också visa på konkreta exempel på det goda och i Europa rätt unika samarbete som vi har mellan järnvägsföretag och infrastrukturförvaltare berättar Trafikverkets Annelie Nylander, nationell kontaktperson för Europaåret. Läs mer om Connecting Europe Express på trafikverket.se

Läs mer på connectingeuropeexpress.eu