Hoppa till innehåll

För att underlätta för våra medlemsföretag har Tågföretagen tillsammans med Almega och Svenskt Näringsliv beslutat att skjuta upp faktureringen av medlemsavgifterna för första halvåret till den 1 juni 2020. Vanligtvis går fakturan ut den 2 april.

Vi lägger nu stor kraft på att ta fram förslag på åtgärder som kan hindra att företag och jobb slås ut. Vi har en nära dialog med såväl regering, departement och myndigheter. Flera gånger vi veckan har vi avstämningar med Trafikverket och andra branschorganisationer inom transportsektorn för att bevaka och ta fram åtgärder som hjälper er medlemsföretag. Vi har de senaste två veckorna haft diskussioner med infrastrukturminister Tomas Eneroth och har skickat förslag på åtgärder för det akuta läget i järnvägsbranschen. Läs mer om våra förslag på åtgärder

Arbetsrättslig rådgivning fortsätter som vanligt

Parallellt med vårt intensiva påverkansarbete erbjuder vi som vanligt rådgivning i arbetsrätt, både per telefon och per mejl. All aktuell information finns samlad i Arbetsgivarguiden. Där kan du dygnet runt logga in och läsa mer.

Almega arrangerar webbinarier om aktuella frågor, ett uppskattat sätt att hålla sig uppdaterad och få möjlighet att ställa frågor. Just nu finns det flera webbinarier om korttidspermittering. Läs mer och anmäl dig

Vi vet att ni har stora utmaningar framför er men vi finns här som er arbetsgivarorganisation för att stötta och hjälpa er. Hör av er – vi finns här för er!

Hur stöttar Almega medlemsföretagen genom krisen?

– Vi försöker stötta våra medlemmar så mycket vi bara kan. I vår telefonjour svarar vi på frågor, just nu mycket om korttidspermittering, karensavdrag och varsel. Vi uppdaterar almega.se  men även vår medlemswebb Arbetsgivarguiden.se. Vi har bland annat tagit fram steg-för-steg-guider och en räknesnurra för korttidspermitteringar.  Vi erbjuder även webbinarier om aktuella frågor, ett uppskattat sätt att hålla sig uppdaterade och samtidigt få möjlighet att ställa frågor. Vi har också omfattande dialoger med beslutsfattare i Sverige för ge en bild av ett näringsliv i kris och komma med konstruktiva förslag på åtgärder som ger lättnad nu och inte sen eftersom det då kan vara för sent för många företag, säger Thomas Erséus, vd Almega.

Läs hela artikeln på almega.se

Frågor och svar