Hoppa till innehåll
När regeringen väljer att förlänga restriktionerna i den långväga buss- och tågtrafiken riskerar en stor del av landets kollektiva resealternativ att ställas in i sommar. Det skriver Anna Grönlund, Svensk Kollektivtrafik, och Björn Westerberg, Tågföretagen.

Svenskarna uppmanas att semestra på hemmaplan även i år vilket hade kunnat vara positivt för oss som tillhandahåller tillgänglighet till hela Sverige. Men om det inte går att ha en konstruktiv diskussion om förutsättningarna ens i samband med att restriktionerna nu förlängs ytterligare, så riskerar företagen inom kollektivtrafiken att hamna ännu djupare ner i krisen.

  • Se över restriktionernas utformning i linje med branschens förslag innan beslut om förlängning.
  • Säkerställ att de företag som bedriver långväga kollektivtrafik överlever pandemins effekter så att vi kan resa kollektivt även i framtiden. Inför riktade stöd för tåg och bussar året ut – person­transport­branschen var först in i krisen, och riskerar att komma sist ur.

Läs hela debattartikeln på svd.se