Hoppa till innehåll
Nu är det två veckor kvar till tåget Connecting Europe Express rullar in på svensk mark den 1 oktober. Vid lunchtid passerar tåget Öresundsbron och gör ett stopp i Malmö, så att våra svenska resenärer kan kliva ombord. Med på tåget finns bland annat Kristian Schmidt, chef landstransporter DG Move, EU-parlamentarikerna Johan Danielsson (S) och Jakop Dalunde (MP) och Pat Cox, ScanMed-korridoren. Det kommer att vara många aktiviteter ombord, men också kring tåget. På fredag förmiddag arrangerar Trafikverket ett webbinarium om gränsöverskridande transporter. På lördag förmiddag den 2 oktober ordnar Tågföretagen tillsammans med Botniska korridoren, Byggföretagen och Mälardalsrådet ett samtalsseminarium med temana ”missing links” i EU:s järnvägsinfrastruktur och EU-reglering på spåret. På lördag förmiddag mellan klockan 9.15-12.45 går det också bra att besöka utställningsvagnen som står uppställd på spår 10 på Stockholms centralstation. Här kan du läsa programmet. Det uppdateras löpande fram till den 1 oktober.

Tisdagen den 14 september samlades 60 deltagare från branschen för att få djupare kunskap kring vad cybersäkerhet innebär för järnvägen. Vi matas nästan dagligen i media med artiklar om cyberattacker och självklart har även järnvägssektorn en viktig roll att spela. Frågor som hur det ska fungera i praktiken med den uppdelning av ansvar för infrastruktur, signalsystem, tågtransporter, underhåll och byggnation. Och ger alla olika lagar och regelverk stöd för en smart hantering? Här behöver branschen fortsätta att samlas och diskutera hur vi skyddar järnvägen som helt system och inte fristående delar.

Trevlig helg!